Het meer

Het gebied van VC de Meeren is 13 hectare groot en heeft een wateroppervlak van 11 hectare. Het water heeft een variërend bodemverloop met vele plateaus en steile talud randen. Deze sterk variërende dieptes lopen op tot 19 meter. Daarbij is in het kraakheldere water een zichtafstand van 4 meter geen uitzondering. De bodem bestaat voornamelijk uit zand, grind en bodemwier met op sommige plaatsen stofzand waarin uw aas kan wegzinken. Dit alles is goed te ontcijferen met behulp van een fishfinder.
In het water bevinden zich een aantal ondiepe hoeken waar de karper en witvis zich graag laat zien. Tevens zijn deze ondiepe zones de plaatsen waar in het voorjaar wordt gepaaid, dit heeft ons in de afgelopen jaren een prachtig natuurlijk karperbestand opgeleverd.

In de zomermaanden kan er veel wiergroei voorkomen, mede hierdoor hebben we het het karpervissen met een boot verplicht. Het wier hoeft geen obstakel te zijn voor de visserij omdat u er goede open plaatsen tussen kunt vinden. Deze perfecte beschutting heeft er mede voor gezorgd dat onze natuurlijke aanwas de afgelopen seizoenen heeft kunnen overleven, uniek in Nederland.Overzicht:

Wateroppervlak:

11 hectare

Diepte:

Max 19, gemiddeld 8 meter diep.

Aanwezige vissoorten:

Karper, voorn, zonnebaars, grondel, zeelt en snoek. 

Zwaarste vis:

24 kg (2021)

Gemiddeld gewicht karper:

10 kg (2023)

Kreeft aanwezig:

Ja

Meerval aanwezig:

Nee

Bodemgesteldheid:

Grind, zand, bodemwier en stofzand.

Wier aanwezig:

Ja

Omgeving:

Rustig, grenzend aan natuurgebied.

Moeilijkheidsgraad:

Ervaring vereist!

 

De Meeren copyright ® 2023| Disclaimer